Beste Sociale Media in 2023

Voor onze samenleving is sociale media tegenwoordig erg belangrijk. Met sociale media kunnen wij onze verhalen delen en met elkaar in contact komen over de hele wereld. Dit is zeer handig als de ene ver weg is of woont van de ander. Hiermee kunt u toch nog contact houden. Daarnaast is het handig om te weten welke sociale media platformen nou belangrijk zijn en de functies die de mensen gebruiken. Met de vele goede dingen aan sociale media kan het ook zijn slechte kanten hebben zoals het verspreiden van nepnieuws. Het is daarom handig om meer te weten over de verschillende soorten sociale media die voor ons beschikbaar zijn. Toch is het vaak moeilijk om de informatie op te zoeken en er op een makkelijke manier meer van te weten. Als u meer wilt weten over sociale media, dan zit u op de juiste tekst. In deze tekst gaat u leren over verschillende beschikbare sociale media, zijn verhalen in het kort en wat je met het sociale media platform kan doen en de functies die beschikbaar staan voor iedereen.

Quora, de site met het antwoord op alles

Als u vragen hebt over het leven en van alles, maar u weet niet zo goed waar u deze vragen kan stellen, dan is er Quora. Quora is een sociale media website waar in gebruikers van alles kunnen vragen met een post. Op deze post kunnen mensen een reactie geven en hiermee antwoord geven op de vraag die gesteld is.  De site werd in 2009 opgericht door twee mensen die voorheen in Facebook gewerkt hebben, door het idee dat zij hadden gekregen door de inspiratie vanuit Facebook hebben zij Quora gemaakt en openbaar gezet in 2010. De site is voor de rest redelijk simpel te gebruiken, u maakt een account aan bij Quora en begint met het posten van vragen of beantwoorden van vragen die door andere zijn gesteld. Dit helpt erg voor mensen die direct antwoord nodig hebben en niet zozeer willen chatten met andere mensen. In totaal heeft Quora 300 miljoen gebruikers waarbij de site een waarde heeft van 4 biljoen dollar. Dit is uniek omdat de site zelf alleen maar 20 miljoen winst gemaakt. Dit is uniek omdat de site niet bekend staat om bepaalde abonnementen of andere koopbare die de website niet beschikbaar heeft staan.

Pinterest, de site vol met foto's

Pinterest is een website waarbij er alleen maar foto's gedeeld kunnen worden. Dit kunnen tekeningen zijn maar ook foto's die door de persoon gemaakt wordt. Ook kunnen er ook video's opgeslagen worden en gedeeld aan iedereen om te zien. Met deze foto/video posts kunnen mensen ook reageren en de foto's leuk vinden. Soms wordt de site ook gezien als een digitaal prikbord dat iedere dag aangepast wordt met nieuwe foto's of video's die geplaatst worden door vele gebruikers. De site zelf begon in ongeveer 2009 en 2010. Toen werd de beta versie uitgebracht om te kijken of alle functies van de site wel werken en of er dingen missen. Als u ook op de site wou gaan moest dat gedaan worden via een uitnodiging van een andere bestaande gebruiker. Dit veranderde in 2012 toen de site open werd gezet voor nieuwe gebruikers waarbij zij geen uitnodiging meer hoefde van bestaande gebruikers. Na de verandering kreeg de site al meer dan 10 miljoen gebruikers in meer dan een half jaar. Dit was vergeleken met ieder ander sociale media website de snelste groei die ooit werd gemaakt en kreeg daardoor ook een plaats in de TIME tijdschrift. Na de publiciteit en de bekendheid van de website heeft Pinterest in 2018 in totaal een omzet gemaakt van 762 miljoen dollar waarbij 62 miljoen dollar verlies was.

Reddit

Dit is een sociaal media website waarbij het doel is om discussies te starten tussen vele mensen bij een post die gemaakt wordt door een gebruiker. De gebruikers op Reddit worden Redditors genoemd en kunnen van stukken tekst plaatsen tot aan video's en foto's. Op deze posts kunnen ze of meer publiciteit krijgen met de post op te stemmen of naar beneden te stemmen. Hierdoor is er een gemeenschap ontstaan met de gebruikers. Deze posts kunnen in een specifieke categorie geplaatst worden waarvan Reddit er vele heeft of op Reddit zelf. De site begon in ongeveer 2005 door een paar college huisgenoten die ook mee wouden doen. Samen hebben zij reddit gemaakt en hebben meteen al advertentie campagnes gestart en reddit echt op de kaart gezet. In totaal heeft Reddit 52 miljoen gebruikers en hebben in totaal 100 miljoen dollar in winst gemaakt. Een van de redenen dat er winst gemaakt is met bepaalde abonnementen en andere digitaal spul dat gekocht kan worden. Dit wordt gedaan om het account van iemand mooier te maken en of een beloning te geven aan iemand zijn Reddit post.

TikTok

TikTok is een sociaal media platform dat door bijna iedereen gebruikt wordt. Het is een makkelijk te gebruiken applicatie waarbij je video's kan bekijken die door mensen gemaakt zijn. Als u de volgende video wilt bekijken kunt u de video omhoog swipen om zo een nieuwe video te bekijken. Deze video's kunnen opgeslagen worden en geliked worden. Video's die opgeslagen worden kunnen weer teruggekeken worden op de app net als video's die geliked worden. Voor de rest kunnen er ook live opnames gemaakt worden en streams gestart worden. Live streams zijn opnames die op het moment gemaakt worden en live gekeken kunnen worden, tijdens deze livestreams kunnen ook nog spullen gekocht worden en gegeven aan de mensen die zitten te streamen. Dit zijn een van de manieren waarbij TikTok zijn geld verdient. Deze video's zijn vaak clips die door mensen gemaakt worden maar dit kunnen ook clipjes zijn van andere video's die geplaatst worden om uiteindelijk meer likes te krijgen door het aangetrokken doelgroep. TikTok is een bedrijf dat zich bevindt in China en begon in 2017. De site is begonnen door het bedrijf ByteDance in Beijing. Dit platform werd met twee oude bestaande applicaties gemaakt die niet meer gebruikt werd door het bedrijf en hebben zo TikTok gemaakt. TikTok heeft in totaal 4 biljoen dollar wat veel is omdat de app pas jong is vergeleken met andere sociale media platformen en heeft ook nog eens Google verslagen in de zin van populariteit.